Nokia primește un contract de 3,5 miliarde de dolari pentru rețeaua 5G din SUA a T-Mobile

Nokia a fost aleasă de T-Mobile SUA pentru furnizarea aparaturii necesare rețelelor noii generații de dispozitive 5G, au declarat luni ambele companii, marcând astfel cea mai mare tranzacție din zona tehnologiei 5G din lume, de 3,5 miliarde de dolari, o dovadă suplimentară a faptului că noul ciclu de dezvoltare a rețelelor a prins deja rădăcini.

T-Mobile, operatorul numărul 3 de telefonie mobilă SUA, cel care a fuzionat cu Sprint în aprilie pentru a crea un rival competitiv în raport cu giganții de telecomunicații americani Verizon și AT&T, a anunțat că echipamentele Nokia vor sta la baza primului serviciu național de 5G din Statele Unite.

Contractul cu T-Mobile este esențial pentru compania finlandeză Nokia, ale căror rezultate au fost afectate de anii de încetinire a cererii pentru rețelele existente 4G și de îndoielile crescânde ale investitorilor dacă contractele 5G vor fi capabile să sporească rentabilitatea companiei în cursul acestui an.

Rețelele de tipul 5G promit să asigure viteze mai mari pentru utilizatorii de dispozitive mobile și să facă rețelele mai receptive și mai fiabile în vederea eventualei dezvoltări a noilor automatizări industriale, a monitorizării medicale, a mașinilor fără șofer precum și a altor utilizări ale serviciilor de transmisii de date.

Dar operatorii de telecomunicații care au rămas în pană de cash s-au dovedit a fi timizi în privința angajamentelor pentru upgrade-uri comerciale ale rețelelor existente, multe dintre ele văzând tehnologia 5G pur și simplu ca pe o modalitate de a furniza creșteri incrementale ale capacității în loc de noi funcționalități aduse.

Termenii contractului obligă Nokia să furnizeze o gamă întreagă de produse hardware, software și servicii de 5G care să permită T-Mobile să profite de licență deținută pentru a furniza o acoperire largă pe spectrul de 600 de megahertzi și o capacitate de mare viteză în zona de 28 de gigahertzi pentru arii urbane cu trafic important, au mai declarat  companiile.

În plus, Nokia va furniza T-Mobile și platforma de acces radio AirScale, împreună cu servicii hardware și software dedicate tehnologiei de cloud.

Articolul precedentProcuratura investighează transferurile bancare ale ex-CEO-ului Volkswagen
Articolul următorBilanț la 10 zile de la declarațiile politice care au influențat nepermis piața bursieră

Comments are closed.