Refugiații ucraineni se confruntă cu noi probleme odată ajunși în România. Deși unii dintre ei au plecat cu bani din Ucraina, o singură bancă comercială schimbă grivna în lei sau euro. Casele de schimb valutar nu primesc banii ucraineni, pentru că nu au, fizic, astfel de bancnote. 

Unii dintre ucraineni au încercat să schimbe bani la atât la bănci, cât şi la punctele de schimb valutar, însă nu au putut fi ajutați, potrivit Monitorul de Botoșani.

Problema este cu atât mai gravă cu cât unii refugiați nu pot folosi nici cardurile pentru că, fiind emise probabil de bănci din Rusia, sunt blocate.

Un semnal pozitiv a venit de la una dintre cele mai mari bănci comerciale din România, care a decis să schimbe până la 2000 de lei/persoană oricărui deținător de pașaport ucrainean aflat în România.

Articolul precedentVladimir Putin a semnat un decret ce afectează toți rușii: Interdicție totală pentru orice cetățean al țării
Articolul următorRomânia se retrage din Banca Internaţională de Investiţii şi Banca Internaţională de Cooperare Economică