Primarul general municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, se întâlnește cu premierul interimar, Florin Cîţu, pentru a discuta despre achiziţia ELCEN de către Primăria Capitalei.

Precizările vin după ce, luni, edilul general a participat la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Florin Cîţu, unde s-a discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare din municipii, inclusiv din Bucureşti.

„Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României. Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El şi-a exprimat speranţa că se vor găsi soluţii care să implice atât Guvernul, cât şi Primăria Capitalei, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de recenta creştere a preţurilor din energie, iar apoi, treptat, să fie reabilitat sistemul de termoficare al Bucureştiului.

Primarul Capitalei a adăugat că tot luni, înaintea discuţiei de la Guvern, a avut o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei şi cu reprezentanţii companiei municipale Termoenergetica, pentru a discuta despre preţurile energiei termice din această iarnă.

„Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea preţului pentru distribuţia şi transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preţ al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind preţul de producţie a energiei termice). Discuţiile vor continua pe acest subiect, urmând să primim în curând toate informaţiile necesare”, a precizat Nicuşor Dan. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentANPC, lovitură dură dată unui mare lanț de hypermarketuri. Magazinele ar putea fi închise timp de 6 luni. Care este poziția oficială a magazinului
Articolul următorCJ Timiş va aloca Primăriei Timişoara, din fondul de rezervă, o parte din subvenţia către Colterm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau