Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat că va aloca din fondul de rezervă al instituţiei suma de 1.215.000 de lei către Primăria Municipiului Timişoara, pentru acoperirea unei cote din subvenţia către societatea Colterm.

„Din spirit de solidaritate cu oraşul Timişoara şi cu cetăţenii Timişoarei care trec prin momente dificile, am hotărât să propun Consiliului Judeţean Timiş alocarea unui sume de 1.215.000 lei din fondul de rezervă al instituţiei noastre către Primăria Municipiului Timişoara, în vederea acoperirii unei părţi din subvenţia pentru societatea de termoficare Colterm. Banii reprezintă majoritatea resurselor financiare de care dispune Consiliul Judeţean Timiş, restul, câteva sute de mii de lei, rămânând în continuare pentru a acoperi situaţiile neprevăzute generate de pandemie sau de alte posibile evenimente”, a transmis Alin Nica.

Săptămâna trecută, cei peste 53.000 de abonaţi ai Colterm au rămas fără căldură şi apă caldă timp de patru zile, pentru că EON a oprit furnizarea gazului, din cauza unor datorii istorice ale companiei de termoficare, care a intrat în insolvenţă, în urmă cu două săptămâni.

Vineri seara, căldura a reajuns în caloriferele abonaţilor, după ce primarul Dominic Fritz a semnat un contract cu un furnizor de gaz, până în 6 noiembrie, la ora 7,00.

Pe de altă parte, premierul interimar Florin Cîţu a declarat, luni după-amiază, că Guvernul va subvenţiona o parte din preţul gigacaloriei, în baza unor principii de alocare stabilite clar.

„Este o situaţie specială şi indiferent de situaţia politică, trebuie să venim cu soluţii în momentul acesta. (…) Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume (…), sunt câteva zone unde am văzut că sumele sunt cam mari, la Timişoara, la Iaşi şi mai sunt câteva, două sau trei, unde mi se par sumele mai mari. Aş vrea să agreăm nişte principii, pe ce facem această alocare de sume din Fondul de rezervă, din bugetul de stat, o facem pentru a susţine această subvenţie la gigacalorie, nu pentru plăţi pentru amenzi, pentru alte plăţi restante şi aşa mai departe. (…) Vom face aceasta pentru a susţine o parte din subvenţia la gigacalorie pentru a trece această iarnă şi a vă ajuta să treceţi peste această perioadă”, a declarat Florin Cîţu, luni, la întâlnirea în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, pentru identificarea unei soluţii pentru subvenţia la gigacalorie. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentNicușor Dan se întâlnește cu Florin Cîțu pentru a discuta despre achiziţia ELCEN de către Primăria București
Articolul următorSCHIMBARE MAJORĂ pentru românii cu credite în FRANCI ELVEȚIENI. Ce se modifică de la 1 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau