Mugur Isărescu: Ordonanța 114 a dus la deprecierea leului

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este de părere că adoptarea celebrei OUG 114 din decembrie 2018, cu taxarea suplimentară din sectoarele telecom, bănci și energie, a dus la deprecierea monedei naționale în ianuarie.

Adoptarea OUG114 la sfârșitul anului trecut a contribuit la incertitudinea din piață, arată Isărescu, care spune că nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale și ajustări fiscale:
”Adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114 la sfârșitul anului trecut a contribuit, printre altele, la incertitudinea din piață, dar și la un episod de depreciere moderată a monedei naționale în ianuarie 2019. Astfel, stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului, cu care ne-am obișnuit, a fost puțin afectată. Evident, o anumită marjă de volatilitate este naturală, dar permiteți-mi să subliniez că nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale și ajustări fiscale”, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu la o întâlnire la sediul AmCham.
​”Performanța post-criză a României a fost impresionantă: ritmul mediu anual de creștere a fost de 4,6% în ultimii cinci ani. Economia României este în continuă creștere, dar unele tensiuni amenință echilibrul macroeconomic”, a mai spus Isărescu, citat de Hotnews.
Articolul precedentMinisterul Finanţelor a lansat noi titluri de stat în programul „Tezaur”
Articolul următorIsărescu atacă din nou OUG 114, a creat inutil dezechilibre şi tensiuni