Guvernatorul Băncii Națioanele, Mugur Isărescu, spera ca previziunea renumitului economic Nouriel Roubini privind venirea „mamei tuturor crizelor” să nu se adeverească. Pe de altă parte, Isărescu a remarcat faptul că în perioada post-pandemie există factori ce pot genera o astfel de evoluție nefavorabilă, iar aceștia ar trebui corectați din timp. 

Întrebat despre predicția lui Roubini, supranumit „Dr. Doom” după ce a anticipat marea criză financiară din 2008 – 2010, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat că „Speră din toată inima să nu aibă dreptate”.

„Depinde de mărimea crizei. Avem din păcate două deficite gemene, fiscal și de cont curent, și ar fi bine ca o eventuală situație tensionată să ne prindă cu aceste deficite niveluri cât mai scăzute.”

„Perioada dobânzilor scăzute se apropie de sfârșit. Economiștii spun ieșirea, exitul, cum se iese din această perioadă de stimulare excesivă a creșterii economice, inclusiv cu dobânzi scăzute. Calendarul de ieșire și de revenire la normalitate este cel mai important, dar este încă sub discuție. Certitudinea este că tendința este spre revenirea la normalitate”, a mai afirmat guvernatorul BNR.

Articolul precedentPremierul Cîțu: Am promis, am făcut! România va avea CEA MAI MARE creștere economică din UE!
Articolul următorPlatformele private de plăţi care respectă standardele de securitate cibernetică se pot interconecta cu Ghişeul.ro