Modificare importantă operată în serviciul Spaţiul Privat Virtual, în sprijinul contribuabililor care nu au sau nu știu să folosească platforma de plăți online. Astfel, titularul unui cont SPV poate plăti, în numele oricărei alte persoane fizice, impozite sau contribuţii evidenţiate în Declaraţia unică, conform unui comunicat al ANAF.

Identificarea obligaţiilor fiscale declarate prin declaraţia unică (impozit pe venit, contribuţii de asigurări sociale de sănătate/ contribuţii de asigurări sociale) se face în baza codului numeric personal/numărul de identificare fiscală al terței persoane pentru care se face plata.

Această facilitate este disponibilă numai în serviciul SPV, momentan nefiind posibilă o astfel de plată prin intermediul site-ului ghiseul.ro.

Totodată, tot prin contul SPV, contribuabilii persoane fizice pot genera două noi rapoarte: istoric declaraţii care cuprinde declaraţiile depuse de persoana fizică în formă electronică (până acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice) şi C168 = Duplicat Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune.

În perioada următoare, MFP şi ANAF au în vedere implementarea plăţii prin SPV şi interconectarea cu ghiseul.ro, a unor categorii de obligaţii fiscale pentru persoanele juridice.

Articolul precedentComplexul Energetic Oltenia va cere aprobarea CE pentru planul de restructurare
Articolul următorCea mai mică recoltă de grâu din ultimii 8 ani, din cauza secetei