ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru 1 an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul.

“Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea,” a declarat sâmbătă la Realitatea Plus ministrul Virgil Popescu.

“Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu.”

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale au notificat consumatorii cu creşteri ale preţurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple

 

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFlorin Cîțu refuză categoric idea reducerii TVA la energie, de unde guvernul a încasat sume record
Articolul următorIndustria de morărit şi panificaţie cere ajutor de urgență pe fondul creşterii nemaiîntâlnite a preţului energiei electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau