Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a declarat, joi seara, la Realitatea PLUS, că, în ciuda secetei extreme care a produs pagube imense, necesarul de consum pentru populația României este acoperit.

”Noi, anul acesta, chiar dacă a fost o secetă extremă care a produs pagube imense, necesarul de consum pentru populația României este acoperit. Atât pentru consumul uman, cât și pentru celelelte necesități interne este acoperit. Iar noi am reușit să acoperim o parte din pierderile fermierilor. Dorința noastră este ca în anii viitori să nu se întâmple același lucru, vrem ca fermierii să își poată plăti angajații, să poată să exporte”, a declarat Adrian Oroș în emisiunea Legile Puterii, de la Realitatea PLUS.

La începutul lunii octombrie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susținea că evoluția agriculturii în trimestrul 3 este elementul de risc ce poate aduce România în recesiune tehnică, adică scăderea Produsului Intern Brut pe un interval de două trimeste consecutive.
Articolul precedentPutin rescrie ordinea mondială: Germania și China sunt noile superputeri
Articolul următorMinistrul Agriculturii, la „Legile Puterii”: Anul acesta, am irigat maxim 510.000 de hectare. Sistemul vechi de irigații e distrus