Mineritul de criptomonede, în declin

TSMC, producătorul taiwanez de semiconductoare, estimează o cerere în scădere pentru procesoarele folosite în procesul de generare a criptomonedelor pentru ultimul trimestru din acest an.

Compania, care este un furnizor principal pentru gigantul industriei de minerit Bitmain, a anunțat că rezultatele financiare vor fi afectate de „slăbiciunea continuă” prezentă în piețele de minerit. Concomitent, compania și-a redus previziunile anuale de creștere a veniturilor pentru anul 2018, conform coindesk.com.

Potrivit prospectului unei emisiuni publice de acțiuni al companiei Bitmain, depus la Bursa din Hong Kong, aproape 60% din aprovizionarea sa totală cu cipseturi, în 2017 și în prima jumătate a anului 2018, a provenit de la TSMC.

„Estimăm că rata de creștere aferentă anului 2018 va fi de aproximativ 6,5 la sută în dolari, care este aproape de creșterea din industrie, dar ușor sub estimarea noastră inițială de 7% până la 9% de la ultima noastră conferință”, a declarat CC Wei, CEO și vicepreședinte din TSMC.

TSMC a raportat un venit net de aproximativ 2,9 miliarde USD pentru T3, marcând o creștere de 23,2% față de trimestrul II. Totuși, pe o bază anuală, profitul net a scăzut cu 0,9%.

Venitul net pentru trimestrul trei a ajuns la 8,486 miliarde dolari – o creștere de 11,6% față de trimestrul II. Creșterea anuală a veniturilor a fost de 3 la sută.

În ultimul său raport trimestrial, compania a anticipat, de asemenea, că cererea  din industria de minerit continuă să fie slabă, așa cum a raportat CoinDesk la momentul respectiv.

Cu toate acestea, Lora Ho, vicepreședinte senior și director financiar la TSMC, a declarat, cu câteva zile în urmă, că veniturile aferente celui de-al treilea trimestru au fost „mai puternice” decât se așteptau.

Pentru cel de-al patrulea trimestru, Ho estimează din nou că creșterea veniturilor va fi „parțial compensată de slăbiciunea continuă a cererii de exploatare criptomonedelor și managementul stocurilor” din partea clienților săi.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Sezonul de iarnă se anunţă rece: Economia scade mult mai repede decât aşteptările
Articolul următorPropunerea de execuție bugetară a Italiei ar putea fi respinsă de Comisia Europeană (surse)

Comments are closed.