Milioane de români vor primi bani din partea autorităților pentru plata facturilor. Este vorba despre persoanele care au venituri sub media pe țară pentru care se pregătește o schemă specială de ajutor, relatează Realitatea PLUS.

CUM ARATĂ NOILE TARIFE

Enel: + 19 lei/100 kWh
Electrica Furnizare: + 8 lei/100 kWh
CEZ: + 6 lei/100 kWh
E.ON: + 9,5 lei/100 kWh

Premierul a declarat că se pregătește o compensare a unei părți din factura la energie, un prim pas fiind implenebtarea legii consumatorului vulnerabil, care în principiu compensează cheltuielile cu energia ale celor cu venituri foarte mici.

„Vrem să compesăm o parte din factura la energie pentru această iarnă. Totuși, trebuie să explicăm de ce au crescut prețurile, mai ales că principalele companii sunt de stat. Am spus, la începutul anului, că este nevoie de o reformă a companiilor de stat, pentru a elimina ineficiența. Nu vreau ca ineficiența să fie transferată la client. O parte din factura se datorează transferării ineficienței. Nu vreau ca vreo companie să profite de aceasta situație conjuncturală.

Avem la îndemână și legea consumatorului vulnerabil. E o lege de prin 2012, care a tot fost împinsă, dar niciun guvern nu a avut curajul să și-o asume. În primăvară, am adoptat această lege, iar de atunci stă în Parlament. Am tras semnale de alarmă toată vara, despre această lege, dar niciun lider politic nu a spus că face sesiune extraordinară pentru adoptarea acesteia. Ne asumăm acest lucru.

Mă interesează să nu se transferă ineficiențele către consumatorul final, dar trebuie să asigurăm independeța energetică a României. Nu vreau să ne mai întâlnim cu astfel de situații, atunci când avem atâtea resurse”, a spus premierul.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent„Litoralul pentru toţi”. Pachetele turistice mai ieftine cu până la 70%
Articolul următorRata şomajului a crescut în iulie 2021 cu 0,1 puncte procentuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau