Cel puțin un grup de rezidenți din Regatul Unit înflorește în urma Brexitului: este vorba de clubul exclusivist de miliardari.

 

 

Chiar dacă economia britanică trece printr-o perioadă turbulentă ca urmare a despărțirii de piața comună europeană, iar lira britanică s-a depreciat considerabil, averea celor mai bogați oameni din Regatul Unit a crescut spectaculos.

Cei mai bogați 15 miliardari britanici din indicele Bloomberg Billionaires Index au adăugat 28 de miliarde de la averea lor din ziua în care UK a votat să părăsească Uniunea Europeană, la 23 iunie 2016.

Doar în 2019, clubul miliardarilor este mai bogat cu 18 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg. Valoarea netă totală a celor mai bogați britanici se ridică la 109 miliarde de dolari.

Jim Ratcliffe și James Dyson sunt performerii Brexitului: cei doi magnați au strâns încă 20 de miliarde de la momentul votului.

Efectul Brexitului: Jim Ratcliffe a devenit cea mai bogată persoană din UK, detronându-l pe Hugh Grosvenor, ducele de Westminster. Averea netă a celui mai bogat britanic este estimată la 18,6 miliarde dolari.

Articolul precedentAvertisment pentru Guvern de la Fitch: deficitul e scăpat de sub control
Articolul următorCând își revine economia Turciei după prăbușirea dramatică a lirei. Vești pentru turiștii români