MFP vrea să atragă de la bănci 3,9 miliarde lei, în septembrie

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să atragă, în septembrie, 3,9 miliarde lei, de la băncile comerciale, prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, potrivit informațiilor publicate de MFP.

Din această sumă, 3,5 miliarde lei vor fi atrași prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie. La acestea s-ar putea adăuga suma de 435 de milioane lei, atrasă prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Față de luna august, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,1 miliarde lei. Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitație, în data de 6 septembrie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 600 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile.

Ministerul Finanțelor a împrumutat în prima jumătate a anului în jur de 18,5 miliarde de lei de pe piața internă, cu 5 miliarde de lei mai puțin față de cât și-a propus la licitațiile pentru vânzarea de titluri de stat și obligațiuni.

Articolul precedentChina scapă din 3 septembrie de măsurile antidumping la exporturile de panouri solare
Articolul următorSalariații vor primi și în 2019 vouchere de vacanţă, promite Ministerul Turismului

Comments are closed.