Omul de afaceri Mark Mobius, care, este cunoscut România care ca fost administrator al Fondului Proprietatea, a declarat că este „cu siguranță” interesat să investească în Coreea de Nord, evident dacă ar exista această posibilitate.

”Coreea de Sud și Coreea de Nord reprezintă o „combinație frumoasă”Coreea de Sud are tehnologie, are know-how, are capacitatea de producție în timp ce Coreea de Nord are resurse”, a declarat Mobius luni, la postul de televiziune CNBC, referindu-se la o posibilă reunificare a celor două țări din pensinsula coreeană.

Chiar și în cazul ar avea un cost imens, reunificarea va fi „foarte, foarte benefică pe termen lung”, a spus Mobius.

Comentariile lui Mobius vin înaintea unei întâlniri istorice între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un din Singapore, pe 12 iunie.

Mark Mobius este cunoscut la nivel internațional pentru apetența sa în ceea ce privește investițiile în economiile emergente. El este partener fondator la Mobius Capital Partners. În ultima perioadă s-a focusat pe pe Asia, în special China, unde vrea să lanseze fondul de investiții sub titulatura – cum altfel? – Mobius Capital.

Un tip direct, Marc Mobius consideră ca iminenta declanșare a unui râzboi comercial între SUA și China este o exagerare.

În Romania, ca administrator al Fondului Proprietatea prin fondul de investiții Franklin Templeton a fost o prezență insolită în spațiul public. Deși nu foarte ”frecventabil” de către presă, prin rarele poziții exprimate, omul de afaceri german (născut in SUA in 1936) s-a dovedit perfect racordat la realitațile românești.

Declarația sa ”România are nevoie de o administraţie care să permită mediului de afaceri să prospere astfel încât să aducă beneficii ţării” de la începutul mandatului sau la Fondul Propietatea a ramas valabilă și în ziua de azi.

Articolul precedentCriza a lăsat urme adânci. Spaima de scumpirea creditelor lovește în sectorul construcțiilor rezidențiale
Articolul următorSe repetă scenariul crizei? Importurile au crescut mult peste exporturi, semn al unei economii supraîncălzite

Comments are closed.