Marius Budăi: „Livrarea voucherelor sociale NU a fost amânată. Nu putem inscripționa 3 milioane de carduri într-o zi”

Mariu Budăi a anunțat, în exclusivitate ultimele măsuri pentru distribuirea voucherelor sociale în perioada următoare către români, la Realitatea PLUS. Ministrul Muncii a explicat și ce măsuri vor fi luate pentru majorarea pensiilor și renegocierea PNRR.

Legat de livrarea voucherelor peste două săptămâni, ministrul Marius Budăi a anunțat, în exclusivitate, la România la Apel, că nu este vorba despre o amânare.

„Nu, nu e amânare. Vor fi patru tranșe, nu trei, iunie, august, septembrie, octombrie. (…) Aceste carduri se confectionează, urmează inscripționarea cu datele personale, am si furnizat fotografii cu cardurile, apoi transmiterea cardurilor catre cei care beneficiaza de acest spriijin si ulterior încărcarea cu bani”, a explicat ministrul Marius Budăi, la Realitatea PLUS.

„Nu putem inscripționa 3 milioane de carduri, distribui intr-o zi. De aceea prima luna este mai complicată, dar ulterior nu vor fi decat alimentate. Spuneam din luna mai, făcând o analiză, că, dacă  vor fi persoane care în iunie nu vor primi aceste carduri si le vor primi începând cu 1, 2, 3 iulie, nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie nu va fi pe card. Este exclus așa ceva”, a asigurat Marius Budăi.

În același timp, ministrul Fondurilor Europene (MIPE) – Marcel Boloș a anunțat că, deși tichetele sociale trebuiau livrate începând cu 1 iunie, vor ajunge la oamenii vulnerabili abia la jumătatea acestei luni. Ministrul Marcel Boloș a declarat la Realitatea PLUS că voucherele se vor distribui abia din 13 iunie. 

Categoriile celor care beneficiază de voucherele sociale nu au fost modificate, a anunțat ministrul Muncii.

„Nu avem cum să modificăm. Mai sunt persoane cu dizabilități. După ani de zile discutăm și de familiile monoparentale. Numai părinte să nu fii care să crești singur doi-trei copii sau chiar unul singur”, a declarat Marius Budăi.

Majorarea pensiilor este avută în vedere de PSD, potrivit legii, a mai anunțat Marius Budăi în legătură cu declarațiile președintelui Marcel Ciolacu. Ministrul Muncii a precizat că este pregătit un nou pachet de măsuri speciale și apoi se va decide în coaliția de guvernare. Marcel Ciolacu a anunțat săptămâna trecută că majorarea pensiilor va fi făcută conform legii, menţionând că nu a existat o discuţie în coaliţia de guvernare ca acestea să fie mărite în 2022.

„Se referea la reactualizare a cu rata de inflație, nicidecum o majorare. Suntem la a patra măsură socială implementată, după cea de la începutul acestui an. A spus foarte clar președintele Ciolacu. Și scriem în acest moment un alt pachet economic si social, și când vom avea decizia in coalitie vom comunica cu siguranță”, a explicat Budăi.

Ministrul Muncii a anunțat că nu va renunța la demersurile pentu renegocierea PNRR pentru pensiile românilor.

„Peste tot unde mă duc pledez pentru, cât am susținerea președintelui Ciolacu. În ciuda unor oameni care au continuat sa jugneasca acest demers al meu, mi-au cerut demisia. Ulterior și voci din Commisia Europeană au vorbit de renegocierea PNRR. Nicio țară din UE nu are încorsetare privind cheltuielile cu pensiile din PIB. Nu vom renunța la acest demers”, a mai spus Marius Budăi la Realitatea PLUS.

„Suntem într-o dinamică pe care nu o anticipam în noiembrie, decembrie, ianuarie acest an și, cu siguranță, trebuie să fim proactivi și nu reactivi și să preintâmpinăm, să găsim măsuri și pentru mediul economic și pentru categoriile vulnerabile. Consider că cea mai bună protecție socială este găsirea unui loc de muncă, trebuie să gândim masuri care sa ne permita sa putem gandi ulterior masuri pentru populație”, a mai declarat Marius Budăi, la Realitatea PLUS, aflat la Geneva, la Organizația Internațională a Muncii. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCând vor fi distribuite voucherele de 250 de lei pentru români. Ministrul Boloș a făcut anunțul
Articolul următorMinistrul Marius Budăi anunță 2 modificări importante în Codul Muncii – Ce trebuie să știe angajații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau