sursă: leparisiene.fr

Supermarketurile și retailerii online din Franța susțin ideea amânării cu o săptămână a evenimentului de shoping Black Friday, în condițiile în care multe magazine sunt închise din cauza lockdown-ului național care expiră pe 1 decembrie, transmite Reuters.

Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire le-a cerut supermarketurilor și retailerilor online să amâne Black Friday-ul programat în weekendul 27-29 noiembrie, pentru că numeroase magazine care vând produse neesențiale sunt închise pe perioada lockdown-ului.

Lanțul Carrefour, cel mai mare retailer european, a răspuns imediat, afirmativ, propunerii. Și Leclerc, principalul rival pe piața locală, și-a anunțat disponibilitatea de a amâna campania de reduceri.

Pe de altă parte, directorul pe Franța al gigantului de vânzări online Amazon a sugerat că autoritățile ar putea lua în calcul și posibilitatea de a permite redeschiderea magazinelor de produse neesențiale pe 27 noiembrie, fără a prezenta, însă, o poziție oficială a companiei.

Nici Casino, deținătorul CDiscount, al doilea retailer e-commerce după Amazon, nu a oferit o reacție până la ora transmiterii știrii de către Reuters.

Decizia va fi luată vineri, după o nouă întâlnire a ministrului al Finanțelor cu managerii marilor lanțuri. Economia Franței se află din nou într-un moment extrem de dificil, pentru că, pe de-a parte, pandemia revine cu aceeași forță ca în primăvară, iar pe de altă parte presiunile dinspre sectorul de comerț și desfacere de a relaxa restricțiile pentru a permite cumpărăturile de Crăciun sunt tot mai mari.

Articolul precedentProgramul de guvernare al PNL pe următorii 4 ani: Pensiile majorate cu 46%, salariul mediu ajunge la 1.000 euro, alocații dublate – VIDEO
Articolul următorVioleta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunțat joi că are coronavirus