Liderul PSD Marcel Ciolacu a lansat un nou un atac la adresa fostei guvernări liberale care a liberalizat piața energiei. „Marea guvernare de dreapta a făcut o mare tâmpenie”, a afirmat luni Ciolacu. Acesta a mai precizat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină, până la 1 septembrie, cu un alt act normativ coerent, care să reglementeze situația haotică de pe piața energiei și să asigure un sistem coerent și sustenabil de compensare.

„În primul rând, cu toții așteptăm soluția de la această ședință interministerială și, din punctul meu de vedere și al PSD, până la data de 1 septembrie, trebuie să avem un act normativ aprobat prin Guvern pentru perioada următoare. Repet, există o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută și am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, ci haotică, cum spune BNR-ul, a dus, din nou, la inventarea băieților deștepți din energie”, a afirmat Ciolacu.

NU STIU DACĂ VIRGIL POPESCU ARE VREO IMPLICARE, DAR TREBUIE SĂ VINĂ CU EXPLICAȚII

„A fost vândută energia cu 300-400 anul trecut, iar astăzi o cumpătăm cu toții la un preț de 3.000. Avem o supra-impozitare la producători, dar și acolo cineva a strecurat în ordonanță să fie luat prețul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 450 și chiar mi-aș dori ca premierul să afle cine a strecurat acest preț mediu, să știm și noi cine, în subteran, face jocurile, în România, pentru energie. Eu știu că politicile energetice sunt făcute de Ministerul Energiei. E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea trebuie să fie a Ministerului Energiei pentru că ei sunt promotorii ordonanței actului legislativ. Virgil Popescu are o responsabilitate ca până la 1 septembrie să vină cu un act normativ. Cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025“, a mai precizat Ciolacu.

Articolul precedentÎntâlnire de urgență la Guvern, pentru a stopa EXPLOZIA facturilor
Articolul următorCiolacu: Consumatorii casnici vor plăti în continuare tarifele plafonate