Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că populația va beneficia, în continuare, de plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Pe de altă parte, el a precizat că guvernul trebuie să găsească soluții pentru a menține aceste prețuri.

”Ceea ce s-a stabilit cu premierul este ca preţul de 0,68 şi 0.8 rămâne nemodificate pentru persoanele fizice”, a afirmat Ciolacu. Liderul social-democrat a afirmat că există și scenariul de introducere a unei compensări suplimentare,  ”dacă preţul este mai mare dar, din câte ştiu eu, preţul de producţie nu depăşeşte 0,68 şi 0,8. Important este să avem bani pentru a face această plafonare şi să nu intrăm într-un deficit”, a afirmat Ciolacu. 

”Guvernul României, statul român, în acest moment trebuie să găsească soluţii ca să menţină acest preţ, de 0,68 lei şi 0,8 lei şi va găsi aceste soluţii”, a afirmat Marel Ciolacu.

În prezent, prețul energiei electrice este plafonat la 80 de bani/kWh, iar la gaze naturale de 68 de bani/kW.  

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Virgil Popescu trebuie să vină cu un alt act normativ. Fosta mare guvernare de dreapta a făcut o mare tâmpenie cu liberalizarea energiei
Articolul următorÎntâlnire de urgență la Guvern, pentru a stopa EXPLOZIA facturilor