Premierul României, Marcel Ciolacu, a prezentat luni seară un plan cuprinzător pentru a aborda provocările economice actuale. Prim-ministrul a spus că vor fi emise trei Ordonanțe de Urgență (OUG) menite să combată dificultățile economice și să asigure stabilitatea financiară a țării.

Marcel Ciolacu a subliniat că aceste OUG-uri reprezintă o primă etapă importantă în eforturile de redresare a economiei și de promovare a unui climat favorabil pentru dezvoltarea afacerilor. Totuși, premierul a adăugat că aceste măsuri vor fi completate de alte inițiative și politici pe termen lung pentru a asigura o creștere economică sustenabilă și echilibrată.

„Vor fi date trei OUG. Una cu măsuri fiscale, una cu reorganizări și alta cu măsuri împotriva evaziunii și infracțiunilor fiscale.

Era o știre prezentată de rău, că statul ia 50 la sută din veniturile nejustificate. Dacă nu poți justitfica de unde ai banii, nu îi ia statul. 

Când faci digitalizarea ANAF-ului, nu o poți face fără vamă. Nu a fost rea taxa unică. Greșeala a fost când s-a desființat. Se va merge pe o impozitare progresivă. Nu poți să ai într-un stat european paradis fiscal”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara, la un post TV.

Majorări pentru accize la tutun și la redevențe

„Eu nu vin cu taxe noi, e posibil să fie la țigări, e posibil să fie o mărire de acciză, să fie la redevențe măriri. Va fi o măsură și aici are dreptate și CE, trebuie să fie echitabilă. Nu poate să fie pentru o categorie într-un fel, pentru o altă categorie într-un fel. Asta e, suntem balcani, eu nu vreau să spun că a fost corupție la nivel guvernamental sau parlamentar când s-a făcut această excepție prin legi, prin ordonanțe, fiecare cum i-a trecut prin cap”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și 

Marcel Ciolacu: România va ajunge la un deficit mai mare de 6,2% dacă Guvernul României nu ia în acest moment nicio măsură

Articolul precedentSesiune parlamentară extraordinară pentru reexaminarea legeii pensiilor speciale. Ciucă: Voi convoca Biroul Permanent al Senatului
Articolul următor„Guvernul poate lua bani de la multinaționalele din asigurări – au profit de 12 ori mai mare” – COTAR