Guvernul poate lua bani de la multinaționalele din asigurări, care și-au mărit profitul de 12 ori, în ultimii doi ani, transmit reprezentanții COTAR, în urma discuțiilor din spațiul public pe tema introducerii de noi taxe și impozite, precum și de majorare a unora dintre cele existente.

„Îi reamintim premierului României, Marcel Ciolacu, de multinaționalele din domeniul asigurărilor – companii care înregistrează creșteri fabuloase ale profitului, ajungând la un nivel de 12 ori mai mare în ultimii 2 ani, beneficiind și de facilități fiscale unice în România – așa cum Autoritatea de Supraveghere Financiară recunoaște în ultimul raport privind piața pe care o supraveghează.

„Atât membrii, dar mai ales clienții noștri, ne adresează în ultima perioadă întrebări care necesită răspunsuri publice din partea Guvernului și Parlamentului României. Cum s-a ajuns ca profitul multinaționalelor din sectorul asigurărilor sa crească de 12 ori în ultimii 2 ani? Prețul RCA va continua sa crească din această toamnă, după expirarea perioadei de plafonare a tarifului RCA. În aceste condiții, Guvernul ce soluții de protecție are pregătite pentru cei 10 milioane de plătitori de polițe obligatorii RCA? Deja prețul polițelor RCA este la nivelul prețurilor practicate în Germania, în contextul în care nivelul veniturilor românilor sunt de 5 ori mai mici. Aceste întrebări legitime, specifice acestui domeniu, care frământă o societate sărăcită și cocoșată de taxe, le-am redirecționat prim-ministrului României și președinților celor 2 Camere ale Parlamentului României, prin scrisoarea transmisă către aceste instituții, așteptând răspunsuri concrete, nefiind vorba despre niște întrebări retorice.” – a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

COTAR solicită Guvernului condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu să îndrepte inechitățile istorice din acest sector, răspunzând și întrebărilor pe care românii le adresează de multă vreme:

  • Ce facem cu profiturile multinaționalelor din sectorul asigurărilor, care au crescut de 12 ori în ultimii 2 ani?
  • Cum impozităm aceste multinaționale, pe care ANAF nu le-a controlat niciodată timp de 30 de ani?
  • Ce soluții concrete există pentru 10 milioane de șoferi din România, pentru a stopa viitoarele creșteri ale prețului polițelor RCA începând cu toamna acestui an, după expirarea perioadei de plafonare a tarifului?

Citește continuarea pe Ziua Cargo.

Articolul precedentMarcel Ciolacu a anunțat trei OUG-uri pentru a redresa economia – Majorări pentru accize la tutun și la redevențe
Articolul următorPrețurile carburanților au sărit în aer. Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în doar câteva zile