Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a anunţat, marți dimineață, că va convoca Biroul Permanent (BP) al Camerei superioare a Parlamentului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care va fi reexaminată legea pensiilor speciale şi vor fi făcute modificările necesare pentru a respecta decizia CCR.

„Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene”, a transmis Ciucă, într-un mesaj postat pe Facebook.

Reacția șefului Senatului vine după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial, miercurea trecută, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu.

Premierul României și, totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, la un post TV, că va merge la Bruxelles pentru a negocia reforma pensiilor speciale și creşterea ţintei de deficit bugetar asumată de Guvern în cadrul procedurii de deficit bugetar excesiv.

Citește și Motivarea CCR privind PENSIILE SPECIALE – De ce vrea Curtea să mențină privilegiile de lux

CÂȚI PENSIONARI SPECIALI ARE ROMÂNIA

În România sunt peste 10.300 de pensionari de lux. Dintre aceștia, jumătate sunt pensionarii din magistratură, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

Articolul precedentBanca Națională a menținut neschimbată dobânda-cheie. Ce înseamnă asta pentru ratele românilor
Articolul următorMarcel Ciolacu a anunțat trei OUG-uri pentru a redresa economia – Majorări pentru accize la tutun și la redevențe