Lunga vară fierbinte este pe placul vănzătorilor de aparatură de climatizare

Firmele de climatizare mizează pe previziunile meteorologilor, potrivit cărora vom avea o vară fierbinte și speră într-o continuare a creșeterii în cifra de afaceri, după ce în 2017 a încasat 25,5 milioane euro, creștere de 5% față de 2016.

Daikin este un nume care nu mai necesita prezentare în rândul celor care s-au documentat vreodată înainte să cumpere un aparat de aer condiționat. De aceea evoluția pieței este cel mai bine evidențiată de cei din vânzări.

“Este de remarcat preferința tot mai evidentă a clienților finali pentru produsele high-end, mai ales pe segmentul rezidențial e care înglobează tehnologii de ultimă generație.  Vânzările acestei game înregistrând o creștere de 25% anul trecut”, declară Daniel Vasile, Director Daikin România.

Ponderea cea mai mare a vânzărilor companiei rămâne în segmentul comercial, rezultatele fiind obținute în contextul unei creșteri pe piața clădirilor de birouri, a aplicațiilor industriale, în special în zona automotive, și a sectorului de retail de tip family center, în timp ce sectorul spațiilor comerciale de mari dimensiuni a fost anul trecut în scădere.

Proiectele mari comerciale au propulsat afacerile Daikin în 2017. Între acestea se regăsesc Hotel Hilton Garden Inn (București), One Charles de Gaulle Residence (București), Hattrick Office Building (Sibiu), Bega Business Park (Timișoara), Hotel Sovata, precum și magazinele H&M, Calzedonia, Pepco și Sportisimo.

În segmentul rezidențial, pe lângă zecile de mii de sisteme individuale preferate de clienții finali, Daikin a furnizat anul trecut soluții de climatizare pentru ansambluri rezidențiale de referință, precum Dinamic City, Menuet Residence, Popasului Residence, urmând ca Aviației Park și Caramfil 85 să fie finalizate în cursul acestui an.

 

“În urmă cu patru ani, Daikin a introdus pe piață gama de echipamente rezidențiale cu agent frigorific R32 – Bluevolution, care se remarcă prin eficiența energetică superioară și impactul mult mai redus asupra mediului, având un potențial de încălzire globală de 3 ori mai mic decât al sistemelor clasice, care folosesc R410., a precizat Alexandru Rusu, Residential Sales Manager în cadrul Daikin România.

De asemenea, compania va continua și anul acesta demersurile de protecție și îmbunătățire a mediului înconjurător, prin diverse acțiuni de responsabilitate socială, după succesul campaniei „Plantăm Aer”, în urma căreia au fost plantați 13.000 de copaci pentru împădurirea a 4 hectare de teren degradat.

 

 

Articolul precedentIntrarea Google si Amazon pe piața energetică pune în gardă marii furnizori de utilități
Articolul următorLocuitorii din cartierul Henri Coandă vor scapa de fosele septice dar nu și de noroaie

Comments are closed.