Ludovic Orban – președintele Forța Dreptei a vorbit, marți seara, în emisiunea România Suverană, la Realitatea PLUS, despre interesele celor de la OMV, care vor să pună mâna și pe alte resurse ale României.

Despre acuzațiile făcute de un lider de sindicat din energie referitaore la faptul că austriecii ar fi interesați să pună mâna și pe Complexul Energetic Oltenia, Ludovic Orban a spus: „este o golănie. Noi am avut grijă de complex să-i dăm o perspectivă județului Gorj. Existau resursele financiare pentru demararea planului de restructurare, nu înțeleg de ce le trebuie partener OMV. Cine a încheiat această înțelegere trebuie să dea socoteală”.

OMV, afacere de jumătate de miliard de euro și 680 de hectare – Marele TUN pe care îl pregătesc austriecii

Grupul OMV ar dori de fapt, dincolo de terenul din Gorj, să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale din care se pot extrage metale valoroase.

„OMV să se apuce cu Romgaz să exploateze Neptun Deep. În momentul de față nu mai există niciun blocaj instituțional. Inclusiv finanțarea gazoductului care face legătura există.

Supoziția mea este că nu pornește exploatarea că nu s-au înțeles cu privire la operator. 50/50 Romgaz cu OMV. Este o investiție de 4 miliarde de euro. Nu s-au înțeles cine operează, că firma aceea va coordona toate operațiunile”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentOMV, afacere de jumătate de miliard de euro și 680 de hectare – Marele TUN pe care îl pregătesc austriecii
Articolul următorNoul JAF care se pregătește: privatizarea pădurilor – Mafia lemnului lasă România fără resurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau