Lovitură uriașă pentru români. Ministrul Finanțelor, Adrian Cîciu, pregătește noi taxe pentru cei care dețin mai multe proprietăți sau bunuri. De pildă, persoanele care au mai multe apartamente ar putea să plătească impozite mai mari. La fel și cei care au mai mult de două mașini. Și bacșișul ar putea fi impozitat, transmite Realitatea PLUS. 

 

Se anunță noi taxe pentru români începând cu anul 2023. Ministrul Finanțelor pregătește noi taxe și a anunțat modificarea Codului fiscal de la 1 iunie 2022. Adrian Câciu promite că măsurile vor fi luate doar după dezbateri ample pe această temă. Discuțiile vor începe din luna mai. Se va ține cont și de părerea celor de la Banca Mondială.

Se va introduce impozitul progresiv, fiind luate în calcul și cheltuielile pentru educație, asigurare și pensie privată.

 

Urmează o taxare suplimentară pentu cei care au mai multe apartamente sau case , potrivit ministrului Finanțelor. Același principiu se va aplica și în cazul celor care au mai multe mașini. Adrian Câciu a avansat posibilitatea de a se impune o creștere graduală de la a doua mașină. Cel mai probabil va fi vorba de taxe locale, susține ministrul, pentru ca banii strânși să revină comunității locale.

De exemplu, în Capitală, dacă s-ar introduce taxarea de la a treia mașină și al treilea apartament, proprietate personală, municipalitatea ar putea câștiga până la 16 miliarde de lei, susține ministrul Câciu.

 

Ministrul Finanțelor nu exclude o taxă pe zahăr, mai ales că în România nu este taxat, în timp ce în Europa este. La minister este pregătit deja un proiect pe această temă.

De asemenea, Adrian Câciu susține că facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță ar putea reveni până la jumătatea anului, cu o extindere și la impozitul pe venit.

În plus, ministrul ar dori să fie eliminată scutirea de impozit pe venit din sectorul IT și se discută despre cea din construcții.

Schimbări vor fi și în HoReCa. La Ministerul Finanțelor este o analiză accelerată pentru impozitarea bacșișului. Astfel că, dacă mediul de afaceri va fi de acord, măsura ar putea fi aplicată înainte de 1 iulie acest an. O primă măsură deja aprobată este impozitul specific aplicat în pandemie. Prima scutire a fost aplicată la începutul anului trecut, apoi a fost prelungită până la sfârșitul anului. Potrivit proiectului de la Finanțe, pentru anul fiscal 2022 s-a propus scutirea de la plata impozitului specific unor activitati, pentru o perioada de 6 luni.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentComunicat Realitatea Media: Trustul nostru NU va ceda NICIODATĂ presiunilor de ȘANTAJ. Bogdan Muzgoci va fi ACȚIONAT ÎN JUDECATĂ pentru MINCIUNILE aruncate în spațiul public
Articolul următorCentura București : au început lucrările pentru construirea unei bretele noi la pasajul Bragadiru (DN 6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau