Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta primește în prezent numeroase plângeri de la localnici și turiști cu privire la prețurile exorbitante ale salatei rustice în tavernele din Creta.

n același timp, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta atrage atenția asupra unei practici „șmecherești” adoptate de mulți proprietari de restaurante în timpul sezonului estival, care percep taxe pentru pâine și apă fără a informa clienții, conform informațiilor de pe cretalive.gr.

„Conform regulamentului pieței 1/7.5.2007, care este valabil din 24 mai 2007, centrele și magazinele de catering, petrecere a timpului liber, divertisment și divertisment nu au voie să-și taxeze clienții așa-numitul HOVER (vase, tacâmuri, prosoape, scobitori etc.).  De asemenea, toate articolele oferite (pâine, pâine cu unt, pâine cu pate de măsline, apă îmbuteliată) sunt trecute, în mod obligatoriu, în listele de prețuri. 

Clientul le poate comanda, ca toate celelalte produse. În consecință, orice acțiune a comerciantului de a taxa pentru articole precum pâine, pâine și unt, apă îmbuteliată, pe care clientul nu le-a comandat, constituie o încălcare a legii”, transmite Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta.

 Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta face apel la consumatori să fie vigilenți în privința prețului salatei: „Am primit multe reclamații despre prețuri mari la o salată de țară, care costă și 10 euro”.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din Creta solicită comercianților din domeniul catering, agrement și divertisment să manifeste atenție față de consumatori și să respecte în totalitate legislația în vigoare, având în vedere că industria turismului are nevoie de sprijinul tuturor părților implicate.

Articolul precedentCiolacu, primele detalii de la întâlnirea Ciolacu – Isărescu: Menținerea la ţinta de deficit de 4,4% și măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8%
Articolul următorUltima variantă de impozitare a pensiilor speciale. Marius Budăi anunță „3 mici ajustări”. Procentul de impozitare, redus la jumătate