Uniunea Europeană intenționează să interzică portofelele electronice pentru dețin criptomonede, ceea ce însemnă că furnizorii de altfel de servicii vor fi obligații să-și identifice clienții. Scopul este de a reduce riscul folosirii criptomonedelor în operațiuni de spălare de bani sau alte scopuri necinstite, conform unui proiect prezentat de Comisia Europeană.

După ce va fi dezbătut și aprobat de Parlamentul European și Consiliul UE, regulamentul va intra automat în vigoare în toate statele Uniunii, fără să fie necesară transpunerea în legislația națională.

Din momentul aplicării noilor reglementări, ce vor fi valabile automat și în România, crearea de portofelele electronice anonime pentru a păstra criptomonede va fi interzisă, iar cei care folosesc deja acest instrument trebuie să se identifice..

„Instituțiilor de credit, instituțiilor financiare și furnizorilor de servicii de cripto-active li se interzice să păstreze conturi anonime, cărți de cont anonime, cutii de valori anonime sau portofele anonime de cripto-active, precum și orice cont care să permită anonimizarea titularului contului de client. Proprietarii și beneficiarii de conturi anonime, cărți de cont anonime, cutii de valori anonime sau portofele anonime de cripto-active vor fi supuși măsurilor de cunoaștere a clienților înainte ca acele conturi, cărți de cont, cutii de valori sau portofele de cripto-active să fie utilizate în orice mod”, prevede proiectul indicat, citat de avocatnet.ro.

Măsura a fost luată în condițiile în care autoritățile europene susțin că anonimitatea asociată în prezent cu folosirea criptomonedelor oferă condiții ideale pentru acțiuni de spălare de bani și finanțarea terorismului.

În prezent, portofelele anonime de cripto-active nu permit trasabilitatea transferurilor de cripto-active și fac dificilă identificarea tranzacțiilor.

Articolul precedentDecizie de ULTIM MOMENT a Băncii Centrale Europene! Ce se va întâmpla cu plata dividendelor și răscumpărarea de acțiuni din toamnă
Articolul următorDansatoare din buric, angajată pe un post călduț într-o companie strategică. Un make-up artist are grijă de sistemul energetic