Lovitură de teatru în cazul taxei auto: Guvernul Dăncilă recunoaște că nu e capabil să găsească o formulă matematică de taxă auto care să fie legală, așa că pare să renunțe cu totul la idee.

 

De aproape doi ani Ministerul Mediului căuta formula matematică pentru care să nu mai primească interdicții și avertismente de la Curtea europeană de justiție.

La finalul anului trecut, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, dădea explicații despre taxa căutată în grupurile de lucru din minister: „Încercăm să găsim variante astfel încât să fie în concordanţă cu directivele europene. În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie sustenabilă, să nu poată fi atacată, o să informez public cetăţenii. Să dea inclusiv prin act normativ prin care să purtăm o discuţie prin care să informăm cetăţenii”.

Acum, surpriză. Guvernul anunță că nu a reușit să găsească o formulă matematică pentru a introduce o nouă taxă auto care să nu mai poată fi atacată în justiție, cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, cu decizii în defavoarea autorităților, informează Profit.ro.

Prin urmare, parcul auto național va fi stimulat spre înnoire prin intermediul Programului Rabla, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

„În grupul de lucru, din care fac parte inclusiv conducătorii și multe dintre ministerele abilitate, nu au reușit să găsească formula matematică, astfel încât să nu poată fi atacabilă în justiție, așa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu”, a spus astăzi ministrul Mediului, indicând că Guvernul se va concentra asupra înnoirii parcului auto național prin Programul Rabla.

Articolul precedentSuma impresionantă pe care BNR a înapoiat-o statului în ultimii 10 ani
Articolul următorCe condiții le pune ministrul de Finanțe băncilor ca să umble la „taxa pe lăcomie”