Marca rusească de automobile de lux Aurus, producătorul limuzinei prezidențiale a lui Vladimir Putin, a prezentat la Salonul Auto din Moscova versiunea de serie a mașinii, anunțând că aceasta va fi produsă pentru toate piețele, inclusiv cele din Europa și SUA.

Constructorul de automobile rusești Aurus, deținut de NAMI, companie strategică de stat, a anunțat că va dezvolta o întreagă gamă de automobile de lux, pentru a concura cu mărcile renumite Bentley sau Rolls Royce, după ce modelul Senat, fabicat pentru președintele Putin, s-a bucurat de un succes foarte mare în rândul publicului. Compania a prezentat la Moscova versiunea de serie a limuzinei, care păstrează o serie de detalii de la modelul unicat pe care președintele Putin l-a primit anul acesta. Reprezentanții Aurus au anunțat că următorul model va fi un SUV, potrivit Profit.ro.

Proiectul Aurus este unul privat, cu susținere, însă guvernamentală se pare. Ministrul rus al comerțului, Denis Manturov, a anunțat, anterior, că reprezentanții statului sunt gata să schimbe mașinile de serviciu cu modele Aurus, imediat ce acestea vor fi disponibile. Oficialul a participat la evenimentul de lansare, unde a stat alături de CEO-ul Aurus, Gerhard Hilger, fost executiv la Mercedes-Benz.

Aurus Senat prezentat la salon este echipat cu un motor produs de companie, cu ajutorul celor de la Porsche, de 4.4 litri, V8, însoțit de o motor electric, ceea ce ridică puterea vehiculului la 598 CP. Mașina este dotată cu cele mai noi tehnolgii de asistență, precum cruise control inteligent și sistem de frânare automată de urgență. La cerere, mașina poate fi blindată.

Articolul precedentBuffett: O investiție pe care Apple să o facă în Tesla nu este o idee bună
Articolul următorRetailerul elen Jumbo a cumpărat Macro Mall din Brașov

Comments are closed.