Buffett: O investiție pe care Apple să o facă în Tesla nu este o idee bună

În ciuda apelurilor repetate către de a investi în producătorul de mașini electrice Tesla Inc., Warren Buffett nu este un fan al acestei propuneri.

În timpul unui interviu la Fox Business, directorul executiv al companiei Berkshire Hathaway și renumitul investitor a spus că, în timp ce va susține orice acțiune pe care CEO-ul Apple, Tim Cook, o va lua, crede că va fi „o idee foarte proastă de a intra în afacerea cu automobile electrice”.

Buffett, prin intermediul companiei Berkshire, deține o participație la compania chineză de vehicule electrice Byd Co. Ltd, el declarân în timpul interviului că afacerea cu autovehicule nu este una ușoară, existând o mulțime de competitori, dar și multe suișuri și coborâșuri. „Nu îți va oferi un avantaj permanent”, a spus Buffett despre o achiziție Tesla.

Comentariile lui Bufett au aut loc în aceeași zi în care a declarat, de această dată pentru CNBC, că și-a mărit participația sa la Apple de la sfârșitul lunii iunie și până în prezent.

Musk ar fi trebuit să se corecteze singur

În ceea ce privește tweet-urile private al lui Musk, Buffett a spus că ar fi trebuit să se auto corecteze după ce a declarat că a obținut finanțare pentru afacere, dacă nu ar fi fost, într-adevăr, așa. „Dacă ai o acțiune care începe să se tranzacționeze excesiv, revii după trei minute și spui că: „Am greșit când am spus că finanțarea este asigurată. Am vrut să spun că cred că o să pot obține finanțare”, a completat celebrul investitor.

Atât Tesla cât și Apple pot beneficia de ofertă

Cel puțin un observator de pe Wall Street face un apel către Apple să ajute producătorul de mașini electrice. În afară de comportamentul neregulat și imprevizibil al lui Musk, compania a consumat sume imense de bani în timp ce încerca să crească nivelul producției pentru Model 3, care fusese afectată de gâtuiri puternice pe parte de aprovizionare.

La începutul lunii august, Ross Gerber, co-fondator și CEO al Gerber Kawasaki, a declarat pentru CNBC că o investiție a Apple în Tesla va genera beneficii pentru ambele părți. „În trecut, Apple și Tesla probabil că nu ar fi ajuns la o înțelegere, deoarece Musk nu avea nevoie de Apple, dar este clar că are nevoie de acest ajutor acum”. Apple, de asemenea, va putea câștiga teren pe piața automobilelor și, astfel, să poată deveni un lider pe termen lung. El a readus în atenție proiectul autoturismului Apple, denumit Project Titan, despre care a afirmat că nu a luat nicio direcție de dezvoltate.. Gerber crede că Apple ar trebui să cumpere între 5% și 10% din Tesla.

Articolul precedentMedLife vrea să răscumpere acțiuni și să facă achiziții și împrumuturi noi
Articolul următorLimuzina de lux Aurus, de producție rusească, expusă la Salonul auto de la Moscova

Comments are closed.