Vicepremierul Dan Barna și ministrul USR al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au afirmat luni, după ședința dedicată corecțiilor ce trebuie aduse Planului național de Redresare și Reziliență, că nu este vorba de greșeli, ci de ajustări ce se fac din mers, în urma dialogului cu oficialii europeni. 

„Nu e vorba de nicio greșeală, ci este prima etapă – a comunicat și ministrul Ghinea, am comunicat și eu, (…), este vorba despre o etapă de consultări, care au avut loc după acordul politic prin care s-a construit această primă ofertă, primă variantă a programului cu care s-a mers la Bruxelles”, a afirmat vicepremierul Dan Barna.

„Aveam în momentul de față feedback-ul Comisiei, o parte dintre componente sunt considerate într-o formă foarte bună și o formă matură și se vor găsi cu siguranță în forma finală a programului”, a mai afirmat Barna. „Când mergi cu propunere inițială de 40 de miliarde, știind că trebuie să ajungi într-o zonă de 29-30 de miliarde, este foarte firesc ca pe anumite componente să existe discuții.”

Și Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a afirmat că presupusele probleme legate de PNRR sunt de fapt stiri false lansate de adversarii politici

„În afară de faptul că PSD vrea să puncteze niște lucruri la isterie, nu e niciun motiv de îngrijorare în acest moment. (…) Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice. De pildă, alocarea de 4 milioane de euro pentru autostrăzi o consider o problemă politică.

Comisia nu ar trebui să aibă o opinie de mărimea alocării, iar apelul meu este către domnul Ciolacu, către liderii PSD, să nu mai submineze negocierile dure pe care le avem cu Comisia Europeană, la fel cum se întreabă pe diverse declarații politicianiste pe acest subiect. Atunci când negociezi, ești subminat de oameni care se află în treabă și fac declarații. Așa cum am ținut coaliția unită pe PNRR, apelul meu către PSD este să fim uniți în acest scop“, a afirmat Ghinea.

„În discuţia cu preşedintele, cu domnul Orban, cu domnul prim-ministru şi cei doi vicepremieri am convenit ca mâine, în întâlnirea pe care o să o am cu vicepreşedintele Verstager al Comisiei Europene, să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR”, a mai afirmat ministru de resort.

La şedinţa de lucru convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă au participat şi premierul Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, precum și vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor.

Ședință cu scântei la Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. Surse: Florin Cîțu va merge la Bruxelles

 

Articolul precedentȘedință cu scântei la Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. Surse: Florin Cîțu va merge la Bruxelles
Articolul următorFlorin Cîțu, după ședința de la Cotroceni: Nu văd nicio problemă în acest moment cu Planul Național de Redresare și Reziliență