Premierul Florin Cîțu a dat asigurări luni, după ședința de la Cotroceni, că nu este o problemă cu Planul Național de Redresare și Reziliență. Premierul a subliniat că este vorba doar despre negocieri pe care Guvernul trebuie să le aibă cu C.E. și că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ”nu avea cu ce să greşească”.

Președintele Klaus Iohannis a convocat luni o ședință la Cotroceni, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. La discuții au fost prezenți premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și miniștrii de resort Cristian Ghinea și Tanczos Barna. Întâlnirea a fost convocată în contextul în care planul trebuie îmbunătățit pentru a fi acceptat de Comisia Europeană

”Suntem în prag de negociere, nu văd nicio problemă în acest moment.
Au fost negocieri online. Dacă o să fie nevoie, o să ne facem mai înțeleși la Comisia Europeană.

Există un mandat la minister pentru a negocia această formă a PNRR. Eu sunt cel care coordonează negocierile. A fost o decizie a coaliției de a merge cu o sumă mai mare și acum negociem cu Comisia Europeană.

Încă nu avem o formă finală. Vom vedea care vor fi proiectele în forma finală. Vom susține prioritățile de dezvoltare pentru România, în condițiile pe care le dorește Comisia Europeană.

Proiectele pe care le-am aprobat îm programul de guvernare au mai multe surse – PNRR, bugetul de stat și fondurile europene.

Toate ministerele s-au implicat în acest proces, și domnul Președinte, vrem să fie un proiect bun”, a spus Cîțu.

Planul trebuia depus până la finalul lunii aprilie, dar Comisia Europeană a cerut modificarea lui. Proiectele criticate vizează sistemele de conectare la gaze pentru sute de localități, sistemele de irigații sau cele de infrastructură.

Citește și: ”Liderii USR Plus, după discuțiile de la Cotroceni pe Planul de Redresare: Nu e nicio greșeală, depunem PNRR pe 31 mai”

Articolul precedentLiderii USR Plus, după discuțiile de la Cotroceni pe Planul de Redresare: Nu e nicio greșeală, depunem PNRR pe 31 mai
Articolul următorAutoritățile au revizuit în sus prognoza privind creșterea economică a României, dar estimează o depreciere mai mare a leului