Legea s-a schimbat. Ce faci dacă pierzi cartea de identitate a mașinii

O lege publicată joi în Monitorul Oficial aduce prevederi noi pentru proprietarii și conducătorii de autovehicule din România.

Actul normativ completează și modifică legislația privitoare la omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatricularea sau înregistrării acestora în România.

Ce prevede noua reglementare?

În cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului, Registrul Auto Român (RAR) poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea acestuia.

Procedura de eliberare a duplicatului se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor.

Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat nu este al documentului vehiculului, nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial.

Legea 109 din 2018 va intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, 17 mai 2018.

Actul normativ este semnat de Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și de Petru Gabriel Vlase, pentru președintele Camerei Deputaților.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, ministrul Transporturilor va actualize Reglementările privind omologarea individual, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor.

Articolul precedentVacanța de vară, un stres. În România chiar și salariații pun ban pe ban pentru sezonul estival (studiu)
Articolul următorPericol: Creșterea economică, subminată de saltul deficitului comercial

Comments are closed.