Laboratorul secret unde se iau deciziile economice din România. Guvernul, spectator

Nu de la Guvern vin toate inovațiile economice din ultima perioadă. Chiar și „taxa pe lăcomie” este calculata tot de o instituție-fantomatică preluată în forță de cuplul Dragnea-Vâlcov. 

 

Centrul de comandă al întregului „experiment economic” impus de PSD României în ultimii doi ani și pe care Vâlcov și Dragnea încearcă să-l țină secret este Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) – dezvăluirea este făcută de economistul Florin Cîțu, senator din opoziție.

„Dragnea și Vilcov folosesc CNSP pentru că nu au încredere în oamenii de la Finanțe și BNR. Astfel, au apelat la această instituție care până mai ieri nu prea făcea nimic în România. Această instituție este condusă de un om care a slujit credincios guvernările PSD (fie că erau sub Ponta fie că erau sub Dragnea)”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Potrivit acestuia, cu salarii uriașe, un grup de oameni în frunte cu Ioan Ghizdeanu au devenit peste noapte foarte importanți pentru România.

Actuala guvernare PSD-ALDE a modificat statutul CNSP prin OUG 28/2018 transformând acestă instituție într-una strategică.

„Modificarea a trecut neobservată și astfel pe lângă bani mai mulți și o explozie a numărului de angajați, ne-am trezit cu toții că 7 proiecte cu impact major negativ pentru România sunt pregătite și monitorizate DOAR de CNSP. Deși, majoritatea intrau în sfera de competență a MFP. Până și taxa apărută din prostia și lăcomia PSD este calculată tot de CNSP”, a mai scris economistul PNL.

Ultima misiune primită de Ghizdeanu și Vâlcov este evaluarea performanțelor miniștrilor din Guvernul Dăncilă.

Articolul precedentPrețul electricității, record absolut pe piața OPCOM
Articolul următorPSD, mesaj pentru BNR: „E singura care asigură stabilitatea cursului valutar”