Co-fondatorul Alibaba, Jack M a fost membru al Partidului Comunist Chinez (PCC) încă din anii 1980. Cazul nu este singular. Celebritățile din business-ul chinezesc, cu carnet de membru, vor fi premiate de Partid.

Persoana care a confirmat informația apărută într-o publicație oficială a cerut să rămână anonimă pentru că nu a fost autorizată să vorbească public în legătură cu acest subiect. Un raport al Cotidianului Poporului ( People’s Daily ), publicație de stat, a lansat luni o listă de persoane pe care Partidul Comunist Chinez dorește să le onoreze pentru „contribuțiile lor la reformă și deschidere”.

Ma era printre numele menționate, care a provocat întrebări despre momentul in care sa alaturat partidului de guvernare al țării. Alte persoane în afară cu fondatorul Alibaba cu care PCC se mândrește sunt cei ai Baidu și Tencent, Robin Li, respectiv Pony Ma.

„Toți am aderat la partid în jurul celui de-al doilea și al treilea an al universității, iar atunci când am aderat la partid nu numai că a fost un student bun, a dat dovadă de de integritate, capacitate organizațională, entuziasm și idealism” potrivit unui comentariu la una din postările apărute în China și traduse de CNBC.

Vestea vine după ce Ma a anunțat planurile de a demisiona din funcția de președinte al Alibaba în septembrie.

Lista aceasta a fost făcută cu ocazia a 40 de ani de la deschiderea reformatoare a politicilor economice din China. Până pe 30 noiembrie populația este invitată sa vină cu completări, sau comentarii referitoarea la personalitățile propuse a fi premiate de către PCC.

Acțiunile Alibaba sunt într-o perioadă de revenire după un declin prelungit anul acesta (ultimul preț de referință din ziua de tranzacționare de ieri a fost 156  dolari)

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Românii sunt prizonierii financializării economiei de către Banca Naţională
Articolul următorAzi intră la tranzacționare obligațiunile primei companii IT listate la BVB