Italienii de la DeLonghi au decis să își vadă singuri de afacerea din România

Grupul De’Longhi a decis că a venit momentul să își gestioneze singuri toate operațiunile din România astfel încît să discute direct cu marile rețele de retail locale.

Grupul este proprietarul mai multor fabrici, între care o  fabrică de electrocasnice mici la Jucu, în județul Cluj, dezvoltată pe platforma industrială preluată în urmă cu 5 ani de la grupul Nokia. Anul trecut italienii au ajuns la o cifră de afaceri de 157 milioane de euro în România.

Până în prezent activitatea de distribuție se realiza prin intermediul unor companii partenere.

”România a devenit o piață din ce în ce mai importantă pentru noi, avem un potențial mare de creștere pe toate segmentele pe care le vizăm, din categoria electrocasnicelor mici. Astfel, am decis în urmă cu câteva luni că este momentul să deschidem și un birou comercial aici și să investim mai mult în dezvoltarea brandurilor  mizand pe notorietatea acestora în România”, spune Peter Ferluga, Directorul comercial al De’Longhi România.

Grupul are în strategie și segmentul premium al roboților de bucătărie, care pe piața locală este într-o fază incipientă de dezvoltare în România, ceea ce îi conferă un potențial foarte mare de creștere.

De’Longhi fabrică în unitățile de producție o paletă mare de mărci, dar  pe piața locală comercializează doar brandurile De’Longhi, Kenwood și Braun. In acest moment, în România, grupul are 2600 de angajați.

 

Articolul precedentPână unde poți să ajungi cu avionul de 6 sau 1.770 euro
Articolul următorRobor la trei luni și-a reluat creșterea după o zi de pauză

Comments are closed.