Până unde poți să ajungi cu avionul de 6 sau 1.770 euro

Cel mai ieftin bilet vândut în luna mai de o agenție de turism online a costat 6 euro, iar cel mai scump – 1.770 de euro.

Biletul cel mai ieftin avea ca destinație Bruxelles, iar cel mai scump a fost pentru Cuzco, Peru, se arată într-un comunicat al agenției Vola.ro

Companiaa înregistrat în luna mai 32.251 bilete de avion vândute, fiind pentru prima dată când se depășește pragul lunar de 30.000 de bilete.  Valoarea totală a acestor bilete este de 5,3 milioane de euro, rezultând un preț mediu pe bilet de aproximativ 165 euro.

Numărul lunar de bilete de avion vândute a variat în 2018 între 26.000 și 29.879.

„Acesta depinde de dinamica și specificul lunii calendaristice. Spre exemplu, luna ianuarie a înregistrat un record de vânzări, fiind luna cu cele mai multe promoții de la companiile aeriene. Lunile martie, aprilie, din nou înregistrează creșteri datorită apropierii de sezonul de vară”, menționează comunicatul citat.

În anul 2017 Vola.ro a vândut, în medie, 25.360 de bilete de avion în fiecare lună.

„Desi suntem într-o perioadă de maturizare a industriei și de așezare a consumului, fără creșteri galopante, ne bucurăm să observăm că în doi ani de la atingerea pragului de 20.000 de bilete pe lună am depășit și nivelul de 30.000 de bilete pe lună. Mai mult, recordul a fost înregistrat într-o lună fără campanii speciale de vânzare cum s-a întâmplat în 2016 când a fost înregistrat în luna ianuarie, despre care se știe că este luna în care majoritatea companiilor aeriene au promoții”, a declarat Claudia Tocilă, marketing manager Vola.ro

Cele mai multe bilete vândute în luna mai sunt bilete cu destinația finală București și Cluj Napoca, de incoming.

„Intuim că luna mai a fost o lună propice pentru cumpărarea biletelor de avion pentru cei care doresc să se întoarcă acasă în vacanța de vară sau concediu, fie studenți, fie români care lucrează în diaspora”, a completat Claudia Tocilă.

Dintre destinațiile externe preferate de români, acestea sunt: Londra, Milano, Roma, Barcelona, Atena, Bruxelles, Paris și Madrid.

Dintre destinațiile îndepărtate sau exotice, cele mai multe bilete au fost pentru destinații precum Cancun, Havana, New Delhi, Manila și Mauritius.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, pachete de turism intern, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

Articolul precedentO afacere de 5 miliarde de euro este frânată de dezinteresul statului
Articolul următorItalienii de la DeLonghi au decis să își vadă singuri de afacerea din România

Comments are closed.