Bitcoin și alte monede digitale s-au depreciat luni, fapt care a șters aproximativ 170 de miliarde de dolari de pe întreaga piață a criptomonedelor, relatează CNBC, citat de Mediafax.

Bitcoin a scăzut cu peste 11%, la 35.828,06 dolari, în jurul orei 12:15, ora Singapore. Ether, a doua valută digitală ca mărime, a scăzut cu aproximativ 15%, până la 1.126,72 dolari.

Corecția semnificativă vine după o perioada lungă de creștere și poate marca semnala faptul că investitorii își marchează profiturile.

Numai în ultima lună, cotația Bitcoin s-a dublat, iar cine a investit în criptomonedă de la începutul anului a câștigat de aproape 3 ori și jumătate (340%) suma inițială.

Săptămâna trecută, Bitcoin a atins maximul istoric de aproape 42.000 de dolari.

În continuare, opiniile specialiștilor și instituțiilor financiar-bancare de renume sunt împărțite. JP Morgan a spus că bitcoin ar putea atinge 146.000 de dolari pe termen lung și ar putea concura aurul ca metodă de investiție „alternativă”.

De cealalt[ parte, David Rosenberg, economist și strateg la Rosenberg Research, a numit bitcoin o bulă speculativă.

Articolul precedentAlina Gorghiu, atac la Marcel Ciolacu: Arătați toate cifrele, să știe și contribuabilii de ce pericol au scăpat
Articolul următorPrimăria Galați a făcut publice noile taxe și impozite pentru autovehicule