Îngheț pe bursele asiatice, după „viscolul” financiar din SUA

Indicii bursieri din SUA au coborât luni la minimul ultimelor 14 luni, iar efectele vânzării masive de acțiuni s-au văzut imediat pe bursele asiatice.

Bursele asiatice au scăzut marți, după ce președintele chinez Xi Jinping nu a oferit niciun angajament ferm pentru stimularea economiei Chinei.

După o altă zi neagră pe bursa din SUA, care a dus indicii S&P 500 la cel mai scăzut nivel din ultimele 14 luni, acțiunile din Asia și indicii futures din Europa au intrat pe roșu, în cea mai mare parte a lor.

Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut în timp ce președintele Xi, la o reuniune la Beijing pentru marcarea a 40 de ani de reforme chineze, nu a făcut nici o mențiune privind noi inițiative de stimulare economică.

Bursa de la Shanghai a coborât cu 0,82 procente, iar cea de la Shenzhen cu 0,813 procente. În Hong Kong, indicele Hang Seng a terminat ziua cu 1% sub nivelul de start.

Și indicele mediu Nikkei din Tokyo a scăzut cu 1,3 procente, cel mai scăzut nivel din ultima săptămână.

Preşedintele Xi Jinping a afirmat marţi că nimeni nu poate „dicta” Chinei conduita sa, în timp ce sărbătorea cu mare fast, la Beijing, 40 de ani de reforme economice, promiţând, totodată, continuarea politicii de deschidere.

„Nimeni nu poate dicta poporului chinez ce trebuie să facă ori să nu facă”, a declarat Xi Jinping în cursul unui discurs fluviu de aproape o oră şi jumătate, consacrat progreselor spectaculoase economice şi sociale ale Chinei de la reformele lansate în 1978.

Articolul precedentCinci investitori străini se bat pentru autostrada Ploiești-Brașov
Articolul următorCe îi motivează pe angajați la locul de muncă, mai mult decât banii