Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat că Guvernul a adoptat ordonanța privind fondurile pentru achiziția de echipamente sanitare pentru noul an școlar. Astfel, Guvernul a alocat bani pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi, precum și pentru cumpărarea a 5.000 de containere sanitare cu toalete și chiuvete cu apă curentă. Acestea vor fi amplasate la școlile care nu dispun acum de astfel de condiții minime de igienă.

Ionel Dancă: O sută de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli. 25 de milioane de euro vor fi sume alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro pe container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Practic, vorbim de 5.000 containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete cu apă curentă. Pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene, precum și unitățile școlare. Aceștia pot aplica în mod individual sau în parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie”.

Articolul precedentCițu, la Realitatea Plus: Deficitul la pensii este de 12 miliarde de lei, să vină Ciolacu să-i explic
Articolul următorGermania: Acord politic pentru continuarea sprijinului economic, după cea mai mare cădere a PIB-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau