În plin scandal al facturilor la energie, președintele ANRE se relaxează în Republica Dominicană. Dumitru Chiriță nu a mai fost văzut în sediul instituției de aproape o săptămână, perioadă în care au avut loc numeroase discuții și întâlniri cu miniștrii și autoritățile de resort, dar și cu reprezentanții companiilor energetice privind pachetul măsurilor suplimentare de sprijin pentru populație și firme.

Chiriță, promovat și susținut de PSD la șefia ANRE, a lipsit atât de la întâlnirile cu Guvernul, cât și de la ședința de luni a coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, în locul său fiind cel care . Locul său a fost ținut de cel care se ocupă de adevărat de relațiile publice ale instituției, vicepreședintele Zoltan Nagy.

Tot în lipsa președintelui Dumitru CHiriță, ANRE a aprobat marți creșterea cu 85% a prețului gigacaloriei în Capitală, până la 980 de lei. Chiriță este șeful ANRE numit de PSD încă din noiembrie 2017 și are un salariu de aproape 12.000 de euro pe lună, printre cele mai mari din țară.

Sub conducerea sa, ANRE a fost acuzată de lipsă de reacție în sprijinul consumatorilor la toate modificările majore care au avut loc pe piața energiei în ultimii 2 ani: liberalizarea pieței gazelor naturale, în iulie 2020, dar si a pieței energiei electrice, de la 1 ianuarie 2021.

De altfel, în urmă cu un an a izbucnit un scandal uriaș legat de majorarea tarifelor cu până la 35% ca urmare a liberalizării, dar și a faptului că ANRE a asistat pasiv.

Avocatul Poporului vrea să știe dacă ANRE a explicat românilor ce înseamnă liberalizarea pieței de energie electrică

Articolul precedentVIDEO: Angajaţii ALRO, protest în Capitală. Cer demisia ministrului Virgil Popescu
Articolul următorÎncepe RECALCULAREA facturilor. Decizia este în Monitorul Oficial. Ce trebuie să știe abonații