Angajaţii Alro Slatina au protestat, joi, în faţa sediului Ministerului Energiei, faţă de creşterea preţului la energie şi gaze naturale. Oamenii i-au cerut demisia ministrului Virgil Popescu.

Protestul este organizat de Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM şi Sindicatul Liber Aluministul şi vine după alte două mitinguri organizate la Slatina, pe platforma Alro şi în faţa Prefecturii Olt. La miting participă şi sindicalişti din cadrul Altur şi Prysmian Slatina.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie.

Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”, însă sindicatele spun că acest lucru nu se poate, dacă nu se mai produce.

În data de 11 ianuarie, s-a închis prima hală din cadrul Alro Slatina, hala de electroliză nr. 9, conform programului anunţat de conducerea companiei, pe fondul crizei din energie.

Potrivit sindicatelor din Alro, unul din patru angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, în perioada următoare, ceea ce înseamnă peste 1.800 de oameni.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentS-a reintrodus decontarea șomajului tehnic și a indemnizației pentru profesioniștii cu activitate întreruptă
Articolul următorÎn plin scandal al facturilor la energie, șeful ANRE a plecat în vacanță, în țări exotice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau