Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ilfov, forțele de ordine implicate în prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, respectiv Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, Direcției de Sănătate Publică Ilfov, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă și al instituirii măsurii de carantină zonală în mai multe localități din județ.

La acțiunile de ieri, 17 aprilie 2021, 289 de polițiști din cadrul IPJ Ilfov și 140 de jandarmi ilfoveni au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării şi la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

De asemenea, au fost desfășurate activități de verificare a respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală, respectiv Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Popești Leordeni, Domnești, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele, Balotești, Mogoșoaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Dragomirești-Vale, Copăceni și Gruiu. Alături de polițiștii și jandarmii ilfoveni, la aceste activități au participat și 55 de polițiști locali.

Activitățile forțelor angrenate sunt desfășurate în scopul conștientizării cetățenilor cu privire la respectarea normelor de protecție individuală conform normelor legale în vigoare, sens în care se efectuează controale inclusiv în mijloacele de transport persoane.

În urma acțiunilor de control, au fost verificate 212 societăți comerciale de pe raza județului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost identificate 254 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

De asemenea, au fost verificate 143 de mijloace de transport persoane din județul Ilfov.

În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum total de 16.000 lei, dintre care:

► 259 de sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cu amenzi în valoare de 12.000 lei, aplicate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov;

► 50 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, dintre care 48 de sancțiuni cu avertisment și 2 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.000 lei, aplicate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov;

► 31 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, dintre care 29 de sancțiuni cu avertisment și 2 sancțiuni cu amenzi în valoare de 3.000 lei, aplicate de către polițiștii locali.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervențiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum și la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, inclusiv a interdicțiilor impuse de autorități privind starea de alertă și de carantină zonală, în localitățile de pe raza județului Ilfov unde aceasta este instituită.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentLudovic Orban, veste uriașă pentru România: Se construieşte „un pol industrial tehnologic în domeniul aviaţiei”
Articolul următorRomânia, locul șase în UE la producția de grâu în 2020. Recolta este mai mică cu aproape 4 milioane de tone față de anul precedent, din cauza secetei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau