Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Maramureş se construieşte „un pol industrial tehnologic în domeniul aviaţiei”, după ce a vizitat două investiţii care aparţin unei companii cu baze de producţie în comunele Dumbrăviţa şi Tăuţii Măgherăuş.

„Am venit special să văd investiţia din Tăuţii Măgherăuş, pe lângă investiţia care a fost făcută iniţial în Dumbrăviţa (…), practic în Maramureş se construieşte un pol industrial tehnologic în domeniul aviaţiei din ce în ce mai important. Trebuie să vă spun că am rămas impresionat şi când va fi inaugurarea noii investiţii, chiar este o investiţie care merită să fie văzută, tehnologie de vârf în domeniul industriei aeronautice, care arată, practic, direcţia pe care trebuie să meargă România în dezvoltarea economică, bazată pe astfel de investiţii inteligente făcute în domenii de vârf, să creeze cu adevărat o şansă în viaţă pentru locuitorii din judeţul Maramureş”, a declarat Orban.

În context, liderul PNL a vorbit de investiţiile publice din judeţul Maramureş care urmează să beneficieze de finanţare guvernamentală sau prin alte programe europene.

„Am făcut o inventariere a proiectelor de investiţii în mai multe domenii (din judeţul Maramureş – n.r), de la parcul industrial (…), locaţia parcului industrial care există ca intenţie din ce în ce mai clară şi sprijin guvernamental pentru realizarea parcului industrial. Am discutat de centura Băii Mari, de centura Sighetului (municipiul Sighetu Marmaţiei – n.r.), de podul peste Tisa, sunt proiecte, de asemenea, extrem de importante. Şi am înţeles că managementul proiectului ar fi bine să fie preluat de Consiliul Judeţean, care e cel mai interesat în realizarea acestor investiţii(…) Vom avea finanţare PNRR, cât şi finanţări în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027, alocări extrem de importante pentru România, aproape 80 miliarde de euro”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEvenimentele în aer liber vor putea fi organizate de la 1 iunie 2021 în anumite condiții
Articolul următorIlfov. Agenții economici de tip HORECA, verificați de 290 de polițiști și 140 de jandarmi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau