IFC și BERD investiție de 220 milioane euro în obligațiuni BT

Divizia IFC a Băncii Mondiale, cu o investiție de 120 milioane euro, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un plasament de 100 milioane euro, sunt cei mai mari cumpărători ai emisiunii de obligațiuni cu scadența la 10 ani listată la bursă săptămâna trecută de Banca Transilvania.

Instituții financiare internaționale sunt cele care susțin Banca Transilvania (TLV) pentru îmbunătățirea structurii de pasive pe termen lung. Acestea sunt cele care au realizat plasamentele în emisiunea de obligațiuni denominată în moneda unică europeană și care are o valoare de 285 milioane euro a instituției de credit cu a doua cotă de piață în sistemul bancar românesc, scrie Profit.ro.

Cel mai mare plasament, de 120 milioane euro, a fost realizat de divizia IFC a Băncii Mondiale, aceasta fiind secondată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cărei investiții se ridică la 100 milioane euro. European Fund For Southeast Europe (EFSE) a cumpărat obligațiuni în valoare de 45 milioane euro. Câte 10 milioane de euro au plasat în titlurile obligatare scadente în anul 2028 Black Sea Trade and Development Bank și International Investment Bank (IIB), cu sediul la Moscova, ultima entitate având ea însăși o emisiune de obligațiuni denominată în moneda unică, în valoare de 60 milioane euro, listată la Bursa de Valori București.

Articolul precedentANSVSA: Primele analize nu confirmă prezența ”bacteriei ucigașe” în legumele congelate din comerț
Articolul următorCEZ România schimbă polaritatea: de la ”minus” la ”plus” 50 milioane euro, profit

Comments are closed.