CEZ România schimbă polaritatea: de la ”minus” la ”plus” 50 milioane euro, profit

CEZ România a făcut un profit net de 421,24 milioane lei, în 2017, faţă de pierderi de 229,84 milioane lei în 2016, a anunţat, miercuri, reprezentanți ai companiei, într-o conferinţă de presă.

”Grupul CEZ în Romania a încheiat anul 2017 cu rezultate mai bune faţă de 2016 la nivelul profitului net, înregistrând o creştere de 651,09 milioane lei, creştere datorată activităţii de producţie a energiei eoliene, optimizării activităţilor şi costurilor operaţionale şi reevaluărilor imobilizărilor corporale şi financiare”, arată raportul prezentat de grup.

Grupul a asigurat anul trecut energie electrică pentru 3,5 milioane de români.

De asemenea, Grupul CEZ a realizat anul trecut în România un profit raportat înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) de 362,7 milioane lei, în scădere cu 22% faţă de 2016, când s-a ridicat la 466,25 milioane lei.

„2017 a fost marcat de rezultatele reuşitelor operaţionale cu momente de reflecţie asupra activităţii din ultimii 12 ani a Grupului CEZ în România care s-a concentrat pe livrarea de servicii complete de energie şi gaze naturale în condiţii de eficienţă a costurilor şi sustenabilitate”, a declarat Martin Zmelik, director general şi preşedinte al directoratului CEZ Romania.

În 2017, turbinele din parcul eolian Fântânele – Cogealac au produs un total de 1.323 GWh, Grupul CEZ fiind cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din ţară.

Grupul CEZ are aproximativ 1.800 de angajaţi în România şi este prezent pe piaţa românească înca din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de opt companii: Distribuţie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.

Articolul precedentIFC și BERD investiție de 220 milioane euro în obligațiuni BT
Articolul următorBiroul pe care îl împarți cu alții (coworking), o afacere tot mai bună

Comments are closed.