Hidroelectrica distribuie dividende în valoare totală de 1,134 miliarde de lei

Hidroelectrica distribuie dividende în valoare totală de 1,134 miliarde de lei, cele mai mari din istoria companiei, reprezentând 90% din profitul pe anul trecut. 908 milioane lei merg la Ministerul Energiei și 226 milioane lei către Fondul Proprietatea, arată într-un comunicat al companiei, făcut public vineri.

Ministerul Energiei deţine 80% din acţiuni.

Suma distribuită este cu 10% mai mare decât cea acordată anul trecut.

În 2017, Hidroelectrica a raportat o cifră de afaceri de 3,254 miliarde de lei lei și 1,603 miliarde de lei profit net.

”Rezultatele financiare excepţionale ale Hidroelectrica din anul 2017 ne permit să distribuim către acţionari cea mai mare sumă rezultată din dividende din istoria societăţii. Performanţa companiei este cu atât mai notabilă cu cât a fost obţinută, aşa cum ştim, într-un an cu hidraulicitate scăzută”, a spus Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, citat în comunicat.

Producţia şi vânzările de energie din prima jumătate a lui 2018 prevestesc faptul că anul în curs va fi unul şi mai bun pentru Hidroelectrica, a mai spus el.

Compania a produs 9,345 TWh de la începutul anului, până la 30 iunie, cu circa 20% mai mult faţă de perioada similară a lui 2017, când au fost produşi 7,783 TWh.

„Ne aşteptăm să depăşim toate recordurile în materie de profitabilitate. Dincolo de hidraulicitatea mai bună, văd aceste performanţe ca rezultat al măsurilor strategice pe care managementul le-a implementat încă din 2017: a fost optimizată schema de personal, au fost regândite planurile de mentenanţă astfel încât să nu avem capacităţi retrase în perioadele de vârf”, arată Badea.

Societatea are programate, pentru anul 2018, investiţii în valoare de 109 milioane de euro, cele mai consistente din istoria recentă a companiei.

În paralel cu acestea, Hidroelectrica intenţionează să reia în perioada imediat următoare finanţarea unora dintre obiectivele cu funcţiuni complexe viabile din punct de vedere economic, investiţii care au fost până acum blocate.

Articolul precedentRomânia se leagă electric de Ungaria și Serbia după 28 de ani
Articolul următorDeficitul bugetar pune în pericol voucherele de vacanţă

Comments are closed.