Deficitul bugetar pune în pericol voucherele de vacanţă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că la finalul anului urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei voucherelor de vacanţă, să se vadă la cel nivel au stimulat mediul privat, după care se va decide dacă acest sistem va continua şi anul viitor. Trif spune că ANAT a solicitat ca acest sprijin al sectorului turistic să continue şi în 2019.

În condițiile actuale cu un deficit bugetar de 1,6 % din PIB, la șase luni, este greu de crezut că Guvernul va maia avea de unde să ia bani pentru aceste stimulente salariale destinate angajatilot de la Stat.

Bogdan Trif a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că voucherele de vacanţă vin în sprijinul hotelierilor, dar şi al cetăţenilor.

“Voucherele de vacanţă vin direct în sprijinul, atât al cetăţenilor, dar, mai ales, în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro şi de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere şi fiecare voucher este în valoare de 1450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. Nicio guvernare de până acum nu a avut un astfel de proiect. Mai mult decât atât ne-am bucurat că ANAT a trimis un memoriu în care ne îndeamnă să nu renunţăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic”, a afirmat ministrul Turismului, citat de News.ro.

Întrebat dacă aceste vouchere vor rămâne şi anul viitor, Bogdan Trif a spus că urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei acestora.

“Este o discuţie, avem întâlniri cu mediul privat, şi-au exprimat dorinţa ca actualul sistem să rămână. Vom discuta, aşteptăm să facem şi o evaluare spre sfârşitul anului să ne dăm seama de eficienţa acestor vouchere de vacanţă, adică la ce nivel a stimulat mediul privat după care vom face o analiză şi vom lua o decizie în acest sens”, a afirmat ministrul Turismului.

Bogdan Trif a fost prezent vineri la Constanţa cu ocazia infotripului dedicat jurnaliştilor străini şi care are loc pe litoralul românesc.

De asemenea, a fost semnat un protocol între Ministerul Turismului şi Federaţia Patronală din Turismul Românesc, care are ca scop asocierea dintre mediul public şi mediul privat pentru promovarea României pe plan intern şi internaţional.

Articolul precedentHidroelectrica distribuie dividende în valoare totală de 1,134 miliarde de lei
Articolul următorInflația din Venezuela, estimată să atingă 1 milion la sută în acest an

Comments are closed.