România se leagă electric de Ungaria și Serbia după 28 de ani

Investiţiile companiilor energetice de stat sunt în grafic, atât în domeniul gazelor cât și al electricității, spune ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă.

„Investiţiile companiilor strategice din portofoliul Ministerului Economiei, ce transportă energie, sunt în grafic. Vă dau doar două exemple. Transgaz a început să construiască conducta BRUA şi Transelectrica lucrează la închiderea inelului de 400 KV”, a declarat Andrușcă, potrivit Agerpres.

„Directorul Transelectrica urmăreşte să se realizeze planul ambiţios de investiţii, de peste 420 milioane de lei, din acest an. Este un plan de investiţii care ne-a permis ca în 2018 să avem aproape 200 de kilometri de linie electrică aeriană prin care ne putem conecta energetic cu Serbia şi Ungaria. Este un plan care ne permite să finalizăm autostrada energiei electrice din România, adică inelul de 400 KV”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când participă la un eveniment important în teritoriu şi a ales Suceava pentru că este o zonă cu mare potenţial, ce trebuie promovat şi valorificat.

„Este primul eveniment public major, intern, la care particip. Am ales Transelectrica şi judeţul Suceava din motive ce ţin de suflet. Suceava este sufletul Bucovinei, este o parte importantă din sufletul României. Are oameni şi locuri care trebuie sprijinite şi ajutate. Am venit aici în semn de susţinere şi încurajare, de mulţumire a muncii pe care o depuneţi.  Suceava are un potenţial economic foarte mare. Are oameni de calitate care pot să transforme acest potenţial în realitate. Şi eu sunt moldovean şi a venit vremea ca şi această zonă să primească atenţia, fondurile şi respectul meritat. Întreaga zonă a Moldovei are un potenţial care abia începe să fie valorificat”, a spus Andruşcă.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a organizat, vineri, o ceremonie de punere în funcţiune a lucrărilor de modernizare realizate în Staţia Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Suceava, ce are un rol esenţial în asigurarea alimentării cu energie electrică a judeţelor din nordul Moldovei.

Investiţia este în valoare de 24.840.100 lei fără TVA, iar execuţia a fost realizată de asocierea de firme Siemens SRL – Emsens Prod SRL.

Articolul precedentRovana Plumb se laudă: 5,8 miliarde euro atrași de la UE. Ce au făcut cu banii?
Articolul următorHidroelectrica distribuie dividende în valoare totală de 1,134 miliarde de lei

Comments are closed.