Premierul Nicolae Ciucă a confirmat, luni, majorarea unor taxe și impozite, cum ar fi TVA pentru băuturi cu zahăr, dar și impozitul pe dividende și pe veniturile din jocurile de noroc. De asemenea, PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, iar acest lucru ar urma să se întâmple chiar de la 1 iulie.

La finalul ședinței BPN al PNL, șeful guvernului a conformat informația vehiculată pe surse privind creșterea de la 5% la 8% a impozitului pe dividende.

„Urmează ca în ordonanţa de urgenţă şi împreună cu Ministerul de Finanţe să luăm şi această decizie”, a mai precizat premierul.

De asemenea, Ciucă a afirmat că sunt luate în calcul şi eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase, precum şi majorarea impozitului pentru jocurile de noroc.

„Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi, de asemenea, ne gândim la creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur, sunt o serie întreagă de alte elemente care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a explicat premierul.

Potrivit acelorași surse, veniturile din jocuri de noroc ar urma să fie impozitate cu 40%.

De asemenea, PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, de la 1 iulie.

CIUCĂ: COTA UNICĂ RĂMÂNE, PENTRU A ASIGURA STABILITATEA MEDIULUI DE AFACERI

Pe de altă parte, premierul a precizat că toate aceste măsuri ar urma să fie luate pentru a putea menține cota unică de impozitare și, astfel, „să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri”, a precizat Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

De asemenea, Nicolae Ciucă a afirmat, încă odată, că liberalii nu susțin taxa de solidaritate, care nici nu se regăsește în programul de guvernare. În schimb, liderii PNL au decis, prin vot, „eliminarea unor excepţii în ce priveşte fiscalitatea, în conformitate cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a spus premierul.

„Până când vom adopta ordonanţa de urgenţă, sigur că urmează să se discute în coaliţie şi finalizăm toate aceste dezbateri, ele concretizându-se în prima şedinţă de guvern (…) cea de miercuri sau joi, în care vom adopta ordonanţa de urgenţă. Toate taxele, am spus un pic mai devreme, avem nevoie în situaţia economică în care ne găsim, în situaţia de criză cu toate efectele şi cu tot ceea ce înseamnă impact în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, ţinând cont de faptul că există această oportunitate ca o serie întreagă de afaceri să se relocheze şi ţinând cont de faptul că, pentru a putea să menţinem o economie stabilă şi echilibrată, avem nevoie de investiţii. Nu cred că este momentul în momentul de faţă să venim cu taxe şi impozite noi care tocmai să se îndrepte împotriva dorinţei de a investi şi de a continua să asigurăm baza necesară echilibrului economic”, a subliniat liderul PNL.

Articolul precedentNicolae Ciucă confirmă compensarea de 50 de bani pentru carburanți: Atât s-a putut
Articolul următorSe scumpesc CONCEDIILE. Sucurile, masa la restaurant, cazarea, alcoolul și țigările vor costa mai mult de la 1 iulie