Premierul Nicolae Ciucă a confirmat faptul că varianta compensării cu 50 de bani pe litru de carburant rămâne cea definitivă, pentru că a fost discutată în Coaliție. Ciucă a precizat că „atât s-a putut” și că n-ar fi corect să se creeze în spațiul public impresia că „am fi putut da mai mult, dar nu am vrut.”

„În momentul în care am luat decizia, a fost discutată în coaliție. A fost discută și soluția, să vedem care e suma de bani de la buget. Personal aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare, dar atât am putut asigura de la buget. Nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant. Prin această măsură nu le anulăm pe celelalte aflate în vigoare. Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate” a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul ședinței BPN al PNL.

Șeful guvernului și al PNL a insistat asupra idei că în condițiile în care România abia își asigură un sfert din producția de petrol, n-ar fi corect să li se inducă oamenilor așteptarea că s-ar fi putut da mai mult, dar executivului.

Întrebat despre varianta susținută de PSD, privind plafonarea, Ciucă a afirmat că „dacă la nivelul marilor puteri s-a discutat despre plafonare, vom vedea și vom proceda în consecință”.

Tot luni, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că varianta de ajutor pe care o susțin social-democrați este plafonarea, chiar precizând, ironic, că au folosit-o și „comuniștii” de americani.

Articolul precedentROBOR la 3 luni, cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Este DUBLU față de începutul anului
Articolul următorGuvernul majorează taxe și impozite. TVA mai mare la sucuri cu zahăr, accize mai mari la tutun și alcool, impozit majorat pe dividende